Algemene informatie

MTB Marathon Amerongse Berg zal plaatsvinden op 6 juli 2019

Lions Club Utrechtse Heuvelrug organiseert  in samenwerking met de MTB marathoncup en onder toezicht van Staatsbosbeheer en gemeente Utrechtse Heuvelrug op zaterdag 6 juli 2019 de 13e MTB Marathon Amerongse Berg. Burgemeester Naafs lost wederom het startschot. Voor meer informatie over de Lionsclub, klik hier. Voor meer informatie over Staatsbosbeheer, klik hier.

“Klaar voor de start” Burgemeester Naafs en de Lions club organisatie

CONTACT

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar:

LOCATIE

De marathon wordt verreden op de Amerongse Berg. De start is aan de Burgwal in Amerongen (aan de N225, tussen Amerongen en Elst). Nabij het parcours is parkeergelegenheid. Om iedereen een kans te geven de auto te parkeren, verzoeken wij iedereen de aanwijzingen van de organisatie op te volgen.

HET GOEDE DOEL

De netto-opbrengst zal dit jaar wederom worden besteed aan goede doelen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In 2018 was de totale opbrengst na aftrek van de kosten €9500,-. Hiervan is de helft gegaan naar Staatsbosbeheer, die met het bedrag een start zal gaan maken met de aanleg van een mindervalidenpad op het Leersumse Veld. De andere helft gaat naar de stichting Vroeger en Nu. Deze stichting zet zich in op het behoud van monumenten in Driebergen-Rijsenburg en om de belangstelling voor de geschiedenis van Driebergen levend te houden.

HISTORIE

De MTB Marathon Amerongse Berg is één van de oudste MTB marathons van Nederland. De eerste editie vond plaats in 2005 en kreeg bekendheid onder de naam MBC-cyclo. De marathon werd georganiseerd door Stichting Mountainbike Promotie Nederland (onder leiding van Leo Versteeg) samen met de vrijwilligers van Lions Club Utrechtse Heuvelrug.  De inzet is altijd geweest om de volledige nettowinst te doneren aan projecten en goede doelen in de regio. Zo heeft de marathon ook bijgedragen aan het ontstaan van de nieuwe MTB routes op de Utrechtse Heuvelrug. Nadat er in 2008 en 2009 geen marathon plaatsvond vanwege problemen met vergunningen, kwam er in 2010 toch een doorstart.  Na 2016 besloot Stichting Mountainbike Promotie zich terug te trekken uit de organisatie. Inmiddels waren er sinds 2013 grote stappen gezet voor nieuwe MTB routes met veel singletrails. Dit door een samenwerkingsverband van vele partijen (Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug). Dit resulteerde onder andere in een geheel nieuwe MTB route bij de Amerongse Berg. Na een kort gesprek werd eind 2016 besloten een samenwerkingsverband aan te gaan met de populaire SforZ MTB marathoncup. Hierbij werd besloten de MBC Cyclo op te schalen naar een volwaardige marathon. Er kwam, mede door de nieuwe MTB routes, een nieuwe langere ronde van circa 30 km. Hierdoor kon het aantal deelnemers worden opgeschaald van 500 naar 800. Ook kwam er een nieuwe naam. In 2019 zal er wederom een grote verandering worden doorgevoerd in de route, waarbij er wordt gestreefd naar een mix van brede paden en singletrails met een optimale doorstroming voor zowel minder snelle als snellere deelnemers. 

Partners en Sponsoren

Naast alle vrijwilligers, wordt de MTB Marathon Amerongse Berg ook ondersteund door de volgende partners:

Van der Kooij Telecommunicatie voor het beschikbaar stellen van portofoons

Het Rijwielpaleis zorgt voor de Energiedrank en de Reparatietent.

Toyota dealer Van Gent uit Veenendaal stelt 2 onmisbare terreinwagens beschikbaar.

Onderdeel van regelmatigheidsklassement over diverse MTB marathons in binnen- en buitenland http://mtbmarathoncup.nl